Värk och Stelhet

Svenska Spikmattan lindrar värk och stelhet

Använd Svenska Spikmattan varje dag eller vid behov.

Smärta och stelhet i rygg, nacke och axlar
Om man alltid eller för det mesta spänner en viss muskelregion, t.ex. under tungt kroppsarbete, arbete vid datorn, vid enformigt arbete eller vid allmän stress eller oro, kommer musklerna aldrig in i viloläget, eller så gör de det alldeles för sällan. Detta kan leda till smärta och kronisk värk. Under vila kan musklerna reparera och bygga upp skadade muskelfibrer.

Svensk Spikmatta och smärtlindring
En förklaringsmodell till smärtlindringen, är att spikmattans tryck mot ryggen aktiverar produktionen av de kroppsegna endorfinerna och oxytocinet. Endorfiner är en kroppsegen ”drog” som frigörs när man t.ex. tränar. Oxytocinet är kroppens lugn-och-ro hormon. Då kroppen frigör dessa hormoner blir man avslappnad och man känner mindre smärta. Använd Svenska Spikmattan vid muskelvärk och stelhet. Under avslappning har kroppen större möjlighet att läka och återhämta sig.

Smärta
Smärta utgör ett av kroppens viktiga varningssystem. En signal om att någonting är fel. Ibland hinner vi inte lyssna på dessa signaler eller så har vi dålig möjlighet att ändra eller påverka det i livet som orsakar denna smärta. Då kan smärta övergå till kronisk värk. Har man ihållande smärta mer än tre månader anses man ha kronisk värk. Har du ofta ont? Du är tyvärr inte ensam. Enligt SCB (Statistiska Centralbyrån i Sverige) har över 63% av den vuxna befolkningen värk i nacke, axlar, rygg och leder.

Smärta och värk stressar din kropp
Smärta, psykisk, fysisk eller inflammatorisk stress ökar kroppens produktion av adrenalin, kortisol och noradrenalin – kroppens stresshormoner. En långvarig förhöjd nivå av kortisol (mer än 4 timmar) försämrar immunförsvaret, höjer blodtrycket och blodsockernivån i blodet, samt gör oss mer smärtkänsliga. Höga halter av kortisol påverkar också metabolismen, man får mer bukfett. Alla vet att man ofta går upp i vikt under stressperioder och ofta sätter det sig runt magen.

Den höjda halten av noradrenalin skapar muskelspänningar och ömmande muskler och leder. Kroppen är på högspänning. Dessutom sjunker oxytocinhalten. När oxytocinet minskar, höjs halterna av de skadliga stresshormonerna och du är inne i en ond cirkel. SMÄRTA-STRESS-SMÄRTA-STRESS.

Vi rekommenderar Svenska Spikmattan Classic, Medium eller Combi. Används med en T-shirt, ett tunt tyg emellan eller bar för den som vill ha en extra kraftig akupressureffekt.

Vi rekommenderar Svenska Spikmattan Classic, Medium eller Combi.

 

img_divider