Svenska Spikmattan

Tillverkas i Sverige av medicinteknisk plast

Lindrar smärta, minskar spänning, gör det lättare att slappna av och ger bättre sömn

Används vid exempelvis:
– ryggskott
– värk och stelhet
– sömnproblem
– ischias
– träningsvärk
– whiplash
– fibromyalgi


Finns i tre olika hårdheter, som alla tar på djupet

CLASSIC
(Hård).Tuffingen! Denna spikmatta ger en mycket kraftig akupressureffekt och passar den erfarne spikmatteanvändaren och den med hög smärttröskel.

MEDIUM
(Mellanhård) En lagom tuff spikmatta som ger en kraftig akupressureffekt och passar alla. Denna spikmatta är något böjlig och är därför bra att lägga under skuldror och nacke. Är du osäker på vilken du ska välja, rekommenderar vi denna.

FLEX
(Mjukare). Vår mjukaste spikmattan, som ger en mindre kraftig akupressureffekt. Denna spikmattan är böjlig och följer därför kroppens kontur, vilket ger en behaglig närkontakt. Flex passar mycket bra för avslappning och bättre sömn och är också perfekt för dig som är mer smärtkänslig.

COMBI
(En hård och en mjukare del) för dig som vill ha variation. Du vänder på spikmattan för att få den hårda eller mjukare delen under skuldrorna eller under ländryggen/stussen. Passar alla och är en bra familjematta.

Hur använder jag Svenska Spikmattan?
Ligg på Svenska Spikmattan 20-40 minuter varje dag eller vid behov. Ligg på den i soffan, sängen eller på golvet. Det ska göra ”skönt-ont” de första 5-7 minuterna och sedan övergår det till en varm avslappnande känsla och du upplever ett behagligt lugn. Skulle du somna är det inte farligt.

Svenska Spikmattan kan användas av alla oavsett smärtkänslighet och ålder. Börja de första gångerna med en T-shirt eller ett tunt tyg för att hitta den nivå som passar dig. Prova dig fram. Det är inget självändamål att ligga utan kläder eller tyg. Plastpiggarna är 15 mm långa och därför behandlar Svenska Spikmattan på djupet. Piggarna kan inte sticka hål på huden då de är trubbade.

För ökad komfort kan du lägga en rullad liten handduk under spikmattan vid svank och axlar. Detta gör att hela ryggpartiet får en jämnare kontakt. Man kan med fördel placera en kudde under knäna. -prova dig fram!

Hur tar jag hand om Svenska Spikmattan?
Svenska Spikmattan är enkel att tvätta. Ställ den i duschen och spola av den med varmt vatten. Diskmedel eller tvål kan användas vid behov. Förvara alltid spikmattan liggande med piggarna nedåt eller hängande på en krok med piggarna mot väggen.

Finns som Classic, Medium, Flex och Combi och i olika fräscha färger. Storlek: längd 64 cm x bredd 40 cm

Garanti 20 år.
Våra akupressurprodukter tillverkas i medicinteknisk plast i Sverige sedan 2005. Piggarna är 15 mm höga och sitter på ett optimalt avstånd. Därför tar Svenska Spikmattan på djupet.